EXPOSITIE GEOMETRIE (5-27 maart 2010)

Yvonne Bakker [Pedagogische Academie met Tekenen als specialisatievak, studie Binnenhuisarchitectuur, de Nieuwe Academie, portrettekenen bij Artiance], geboren in Medemblik, woont in Alkmaar.
Yvonne werkt met acrylverf op papier, doek of hardboard, ondersteund door potlood of houtskool. Naast penseel en kwast wordt ook het paletmes gebruikt. Door een vaak onrealistisch kleurgebruik in abstraherend werk ontstaat een onverwacht perspectief. Het weglaten van details ( visuele ijkpunten) in vereenvoudigde voorstellingen speelt een belangrijke rol. Het doek als geheel moet de aandacht van de kijker trekken.

Ingrid Roos
Vierkante of rechthoekige vlakken, abstract, opgebouwd uit meerdere lagen, colourfield en minimalisme zijn keywords met betrekking tot mijn werk.
Door middel van gelaagdheid en de intense kleur van pigmentpoeder wil ik een treffende sfeer neerzetten zowel op doek als op bv plexiglas. Grote kleurvlakken gebruikmakend van acrylverf en pigmentpoeder geven naast een bijzondere kleurbeleving rust.
Naast werken op doek werk ik graag met plexiglas waarbij de vorm, het licht en reflexie een grote rol spelen.
In 2005 studeerde ik af aan de Nieuwe academie in Alkmaar, richting tekenen en schilderen waarna diverse exposities volgde. Ik werk vanuit mijn atelier in Krommenie en ben sinds 2008 lid van Kunstenaarscollectief Tengel; Stichting Platform Onafhankelijke Beeldende Kunstenaars Zaanstreek.

HENK PADT, beeldend kunstenaar / Doetinchem 1947
Opleiding Gerrit Rietveld academie + Amsterdam 1964/1968.
Halverwege de jaren ’70 begon hij met het maken van abstracte schilderijen. Zijn werk kreeg erkenning toen hij in ’82 werd genomineerd voor de Koninklijke subsidie voor de vrije schilderkunst.
In de daarop volgende jaren kwamen er figuratieve elementen in zijn abstracte werk, om in ’85 zijn eerste geheel figuratieve werken te maken. Deze waren vooral romantisch realistisch. Vanaf de jaren ’90 schildert hij vooral abstract werk en maakt hij dan nog af en toe figuratief werk.
Bij zijn figuratieve werk, is hij gebonden aan de kleur en de lijn van de figuratie, maar de kleur bepaalt hier de expressie.
Die gebondenheid aan de lijn van de figuratie blijft voor hem altijd een inspiratie om weer tot abstract werk te komen omdat figuratie en abstractie synomiem zijn als je van de kleur uitgaat en de lijn niet benoemt.

Klaas Bregman “KABRE” / Geb. te Oudendijk in 1943
Is na zijn werkende leven als makelaar en projectontwikkelaar begonnen met schilderen en het samenstellen van geometrische objecten.
Heeft een opleiding gevolgd bij Creat, nu de nieuwe academie en heeft schilderslessen gehad van Mary Koekenbier (olieverf) en sinds 2009 bij Henk Padt (acrylverf).
Hij is geinspireerd door de oneindige vormentaal van het geometrische en probeert dat uit met diverse materialen.[terug]